Äntligen seriepremiär! God stämning som alltid men det kändes att taggningen var avsevärt bättre nu när det gäller. Så fort vi lämnar omklädningsrummet går vi in i bubblan.
Max-Robban-Matte-Rasmus-Aidan
Patrik-Simon

(Mert, Spargren, Larsa, Peter, Oscander)

Härlanda börjar starkast och hittar flera fina krossar på sina yttrar men Alfred och Farre är så gott som 100%-iga i positionsspelet, mycket tack vare det hårda jobbet från centrala innermittfältet och wingbacksen.
Vi har tur när domaren missar en tydlig straff för Härlanda; min analys är att Härlanda-spelaren nästan helt stannar av och faller väldigt lätt vilket domaren förmodligen gör sin bedömning på. Tacksamt såklart. Ännu mer tur har vi när domaren antingen inte hör eller faktiskt har den spelförståelsen (förvisso felaktigt, men rimligt) att inte visa ut Emil för ett mindre bra ordval.
Efter detta börjar vi äta oss in i matchen allt mer, båda wingbacksen får både ytor och bollar att jobba med. Samspelet Patrik/Simon (Patrik/Mert) börjar sitta allt mer och mynnar så när ut i flera bra chanser.
I minut 22 får vi en frispark centralt ett par meter in på offensiv planhalva. Fabians frispark är perfekt och dimpar ner runt straffpunkten, Rasmus kommer upp högst och kan med en delikat skarv sätta bollen över målvakten och in i mål!
Målet ger oss självförtroende och vi maler på, vi skapar ytterligare ett par halvchanser i första som annars mest är ett ställningskrig. De få gånger Härlanda kommer framåt ligger vi ofta helt rätt i våra positioner eller så får Emil göra mindre ingripanden.
I halvlek går tjötet att vi ska försöka vila lite mer med boll samt skruva upp tempot i passningsspelet. Härlanda ligger bra i sin press och vi får inte de ytor vi är vana vid. Dessvärre tvingas vi även till ett byte på Alfred som har lättare känning i ena knät.
Inledningsvis i andra halvlek visar Härlanda varför de var ett topplag förra året och troligen kommer vara så även i år. Mycket fina kombinationer och ett bra passningsspel sätter oss på prov ordentligt. Deras något högre press innebär mer ytor framåt men också att vi får ett för långt lag. Detta till trots skapar Patrik/Mert flera bra chanser. I minut 71 kan Rasmus bryta bollen ett par meter in på egen planhalva och går själv för genombrått. Härlandaförsvaren har inget alternativ än att försöka bryta men fäller Rasmus och domaren pekar på straffpunkten! Patrik är iskall när han rullar in 2-0 vid målvaktens högra stolpe!
Efter detta väljer jag att flytta ner Rasmus ett steg för att stänga de ytor Härlanda får på sin vänsterkant efter att de hela matchen överbelastat mot Alfred/Aidan/Spargren.
Härlanda är ytterst nära att reducera på ett långsott som efter en lätt touch på Fabian i en fin båge seglar mot bortre krysset.... samtliga håller andan och 1-2 känns givet, men Emil har helt andra planer när han med en av årets räddningar sträcker ut och kan tippa bollen ut till hörna. Övriga 21 spelare på planen, och ytterligare ett tjugotal vid sidan förstår inte riktigt vad som hänt, vad är det vi bevittnar?!
Sista 10 präglas av halvchanser åt båda håll; Emil får göra ett par lättare räddningar, Patrik har ett fint lobbförsök från 25 meter och Max trycker en hård frispark tätt över.
Glädjen är stor när domaren blåser av, en väl utförd premiär!
Inställningen är utomordenlig, men i spelet kan vi lyfta oss flera nivåer till och då smakar tre poäng ännu bättre!